top of page

Udeliv i SFO 
Få udeliv til at blive en naturlig del af jeres hverdag

Formålet med kurset eller forløbet er at give medarbejdere konkrete værktøjer, inspiration og viden til at tilbyde børnene en hverdag med mere udeliv som styrker fællesskab og trivsel.

 

Det kan tage afsæt i medarbejdernes eksistrende kompetencer og flytte sfo´ens værksteder og aktiviteter udendørs.

Der kan også tages udgangspunkt i ønsket om udvikling af nye kompetencer.

Alle kurser er forskellige og tilrettelægges efter hvordan I drømmer om at jeres hverdag skal se ud, med udeliv som en hverdagspraksis i de rammer I bor i.

et forløb kan se ud på følgende måde

Jeg deltager i et personalemøde, hvor alle giver udtryk for, hvilke kompetencer de har brug for bliver styrket, for at kunne tilbyde en hverdag med mere udeliv.

Jeg udarbejder et forslag til en pædagogisk dag, på baggrund af medarbejdernes ønske med udgangspunkt i udvikling af hverdagens strukturer og andre "benspænd", som kan stå i vejen for mere udeliv.

Vi afholder pædagogisk dag, hvor disse kompetencer styrkes.

Jeg deltager i nogle planlagte eftermiddage sammen med medarbejdere og børn, udarbejdet på pædagogisk dag. Jeg giver feedback efterfølgende, som anvendes til den kommende eftermiddag .

Eventuelt opfølgning efter en aftalt periode.

"Det har bare været ekstremt fedt at kunne vælge mellem så mange sjove udeværksteder. Fede fælleslege - særligt postløbet elskede jeg!

Det er også fedt, at vi er mange klasser udenfor sammen. Hvis ens bedste ven er syg, kan man få nye venner."

 pige 2.kl. efter endt forløb
bottom of page